Wie wint de Nationale Kinderprijs?

0
337

Vandaag wordt voor het eerst de Nationale Kinderprijs uitgereikt. Het is een prijs voor kinderen en jongeren die iets goed hebben gedaan om de wereld een beetje mooier te maken. Tien kinderen en jongeren zijn door een jury genomineerd voor de prijs.

1000 euro

De winnaar krijgt een award en mag een toespraak houden tijdens een grote bijeenkomst. Ook krijgt de winnaar 1000 euro om aan een goed doel te geven.

Dit zijn de laatste tien kanshebbers:

Andy, Appie, Jahno en Salim (11) Maakten een rap over hun probleemwijk in Leiden. Bas (13) Speelde 24 uur piano op bijna alle grote stations in Nederland en haalde ruim 60.000 euro op voor zijn zusje die diabetes heeft. Isis (12) en Nessa (11) Verzamelen sjaals en mutsen die ze ophangen in het park voor mensen die het koud hebben. Jerome (12) Zet zich in voor kinderen en onderwijs in zijn geboorteland Guinee. Kees (10) Droeg de hele winter een korte broek om aandacht te vragen voor het klimaat en bedreigde dieren. Niek (16) Hielp een jongen na het treinongeluk met de Stint in Oss. Lilly (11) Ruimt zwerfafval op en vraagt aandacht voor het klimaat met Lilly’s Plastic Pickup. Lucas (14) Zet zich letterlijk in voor vrede en vrijheid. Geeft gastlessen over WOII op scholen. Quint (10) Is vrijwilliger voor gehandicapten. Sofie (10) Doet spelletjes met bejaarden en schreef een brief aan minister De Jonge over eenzaamheid bij ouderen.

Al deze kinderen doen dus iets voor een ander of voor de wereld. Vind jij dat zoiets beloond moet worden, of is dat niet nodig? Laat je mening achter bij onze stelling:

Bron: nos.nl