Wekdienst 8/4: Wielrensters rijden Parijs-Roubaix • Fototentoonstelling over school

0
24

Goedemorgen! De vrouwen verschijnen vandaag aan de start van de koers Parijs-Roubaix en in Den Haag kan iedereen even terug naar zijn eigen schooltijd.

Eerst het weer: de dag begint grijs met veel bewolking. In de middag vaker zon, vooral in het zuiden van het land. Het wordt 11 tot 15 graden. Morgen meer zon en iets hogere temperaturen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Opnieuw zijn geheime Amerikaanse defensiedocumenten gelekt, meldt The New York Times. In de nieuwste documenten zou vertrouwelijke militaire informatie staan over de oorlog in Oekraïne, het Midden-Oosten en China. Ook staan er delen uit geheime briefings online. De stukken verschenen onder meer op Twitter en op internetforum 4chan.

The New York Times berichtte gisteren over een soortgelijk lek. Die stukken gingen onder meer over de steun van de NAVO en de VS aan Oekraïne. Het ministerie van Justitie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor het lek.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bij het Colosseum in Rome was gisteravond de traditionele Kruisweg, ditmaal zonder paus Franciscus. Hij liet voor het eerst sinds zijn aantreden in 2013 verstek gaan vanwege het koude weer.

Met de processie op Goede Vrijdag herdenken christenen de kruisigingsdood van Jezus. De ceremonie trekt jaarlijks tienduizenden gelovigen.

Fijne zaterdag!

Bron: nos.nl