Wekdienst 6/8: Nieuwe coronapersconferentie • Herdenking 75 jaar Hiroshima

0
377

Goedemorgen! Vandaag is er voor het eerst sinds 24 juni weer een persconferentie over de stand van zaken rond corona. En het is 75 jaar geleden dat een Amerikaanse bommenwerper een atoombom liet vallen boven de Japanse stad Hiroshima.

Het is vandaag droog en zonnig. Met vanmiddag 28 tot 34 graden is het zomers tot tropisch warm. De wind waait zwak vanuit het zuidoosten. Vrijdag en in het weekend verandert er weinig. Het droge, zonnige en tropische zomerweer houdt aan. Vooral in de steden worden de nachten klam.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Minister-president Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid houden om 19.00 uur weer coronapersconferentie. Ze gaan het hebben over de huidige stand van zaken rond corona. Er komen waarschijnlijk ook nieuwe (lokale) maatregelen. Zo worden alle introductieweken voor nieuwe studenten op hogescholen en universiteiten geschrapt. Ook zou het kabinet plannen presenteren voor een teststraat op Schiphol, bestemd voor reizigers uit risicogebieden. Het is 75 jaar geleden dat er een Amerikaanse atoombom viel op de Japanse stad Hiroshima. Een paar dagen later werd ook Nagasaki met een atoombom aangevallen. Wereldwijd worden die gebeurtenis herdacht.

Wat heb je gemist?

In Beiroet is een Nederlands hulpteam aangekomen van 64 leden. Dat gaat samen met acht speurhonden helpen met het zoeken naar overlevenden in het puin dat is ontstaan door de explosie op dinsdag in de Libanese hoofdstad. Reddingsteam USAR bestaat uit vrijwilligers die normaal gesproken werken bij de politie, brandweer of in de zorg. Na een verkenning zal het team contact zoeken met reddingswerkers uit Frankrijk en de Libanese autoriteiten. Er zal worden gezocht naar overlevenden onder het puin, voor wie de tijd dringt. Het team vertrok vanuit Eindhoven en is zowel in Nederland als bij aankomst getest op corona.

Ander nieuws uit de nacht:

Facebook verwijdert bericht van Trump vanwege misinformatie over coronavirus: in het bericht is een video van Fox News te zien waarin wordt beweerd dat kinderen praktisch immuun zijn voor het virus. Het is voor het eerst dat Facebook een bericht van Trump over het coronavirus verwijdert. Situatie wielrenner Jakobsen ernstig, maar stabiel na zware valpartij: hij heeft zijn luchtpijp en gehemelte verbrijzeld, maar geen schade aan hersenen en vitale organen. Later vandaag hopen de artsen een betere diagnose te kunnen stellen. Van Kooten alweer weg bij Partij voor de Toekomst: het Kamerlid stapte eerder uit de Partij voor de Dieren en sloot zich aan bij de nieuwe partij van Henk Krol, die uit 50Plus was gestapt. Van Kooten vindt nu dat Henk Otten, eerder opgestapt uit FVD, te veel de touwtjes in handen heeft.

En dan nog even dit:

Het RIVM heeft in verband met de temperaturen van boven de 30 graden het Nationaal Hitteplan geactiveerd en een smogwaarschuwing afgegeven. NOS-weerman Marco Verhoef bereidt ons voor op de komende warme dagen.

Zijn advies: draag geen stropdas

Fijne dag!

Bron: nos.nl