Wekdienst 6/3: Proces tegen ‘godfather’ Piet S. van start • Edisons uitgereikt

0
18

Goedemorgen! In de Haagse rechtbank staan Piet S. en een heel aantal handlangers voor het hekje, in een megaproces over de drugsbende die S. zou hebben geleid. En een spannende avond voor muzikanten van eigen bodem: wie gaat er met een Edison vandoor?

Het weer: vandaag heeft de bewolking de overhand en vallen er verspreid over het land enkele buien. Vooral in de ochtend is lokaal ook natte sneeuw en hagel mogelijk. Het wordt maximaal 6 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor (en let op: in het streekvervoer wordt gestaakt).

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In het zuidoosten van Bangladesh zijn duizenden Rohingya dakloos geraakt door een grote brand in een overvol vluchtelingenkamp. Er zijn nog geen meldingen van slachtoffers en de oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand brak gisteren rond 14.45 uur lokale tijd uit in Cox’s Bazar, in de grensregio met Myanmar. Het vuur greep razendsnel om zich heen en legde vele hutten, gemaakt van bamboe en dekzeil, in de as. Zo’n 12.000 verdreven Myanmarezen zijn dakloos geraakt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Chocolademerk Toblerone gaat de iconische top van de Matterhorn van de verpakking halen. Dat moet de chocolademaker doen vanwege de strenge regels die Zwitserland verbindt aan het gebruik van nationale symbolen en de chocolade nu deels in Slowakije wordt geproduceerd. De Matterhorn wordt volgens Toblerones moederbedrijf Mondelez vervangen door “een generieke bergtop”.

Fijne maandag!

Bron: nos.nl