Wekdienst 5/8: Boerenorganisaties praten met Remkes • Eredivisieseizoen van start

0
146

Goedemorgen! Johan Remkes gaat in gesprek met boerenorganisaties (maar lang niet alle) en het eredivisieseizoen wordt afgetrapt in Heerenveen.

Maar eerst het weer: Perioden met zon en op een enkele plek een buitje. Het wordt 20 tot 25 graden bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. In het weekend is het droog en vrij zonnig. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog. Het blijft droog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Het is nog steeds een mysterie waarom sommige mensen na een coronabesmetting jarenlang blijven kwakkelen door het post-covidsyndroom, ook wel ‘long covid’ genoemd. Onderzoekers van het UMC Groningen hebben met een onderzoek onder 13.000 inwoners van Noord-Nederland nauwkeurig vastgesteld hoeveel patiënten chronische klachten houden na een corona-infectie.

Een op de acht Nederlanders houdt langdurig klachten. “Het gaat met name om pijn op de borst, verlies van reuk en smaak, benauwdheid, vermoeidheid en spierpijn”, zegt onderzoeksleider en hoogleraar psychosomatiek Judith Rosmalen.

Het onderzoek wordt vandaag gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de haven van Den Oever is gisteren het beeld aangekomen dat maandag voor de kust van Texel werd gevonden. Archeologen gaan het beeld, dat mogelijk honderden jaren op de bodem lag, onderzoeken. De vissers die het beeld vonden noemden het ‘Boegbeeld Barry’.

Fijne vrijdag!

Bron: nos.nl