Wekdienst 5/4: Rode Kruis komt met #skipdecoronadip • Van Gerwen start in Premier League

0
581

Goedemorgen! De Israëlische president Rivlin praat met partijleiders over de vorming van een nieuwe regering en darter Michael van Gerwen begint aan de eerste ronde van de Premier League of Darts.

Vandaag trekken geregeld buien over met hagel, natte sneeuw, zware windstoten en lokaal onweer. Er staat een gure noordwestenwind en het wordt maximaal 6 graden. Ook morgen en woensdag valt geregeld winterse neerslag en wordt het niet veel warmer dan 5 tot 7 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

Wat heb je gemist?

De tijdelijke prikstop van het AstraZeneca-vaccin, leidt tot onrust en levert een risico op voor de volksgezondheid, zeggen trombose-experts.

“Het lijkt erop alsof de mensen die dit beslissen, zich niet realiseren wat voor implicaties deze stop heeft voor ons vaccinatieprogramma”, zegt internist en trombose-expert Saskia Middeldorp van het Radboudumc.”Een stop leidt tot een berg mensen die moeten worden afgezegd voor het prikken. Dit beleid zorgt ervoor dat we veel trager vaccineren, maar ondertussen hebben we wel volle IC’s en ziekenhuisafdelingen.”

Aanleiding voor het besluit van het ministerie van Volksgezondheid, waren vijf nieuwe meldingen van een ernstige vorm van trombose bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar die met het AstraZeneca-vaccin waren ingeënt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Vught zijn honderden mensen de afgelopen dagen afgekomen op een wasbeer in een boom. Zondagmiddag gaf de gemeente opdracht om het dier te vangen.

Fijne dag!

Bron: nos.nl