Wekdienst 30/11: Besluit gebruik paintball tegen wolf • Vaartuig naar de maan

0
64

Goedemorgen! Mogen paintballgeweren worden ingezet om wolven af te schrikken? Daarover beslist een rechter vandaag. En voor het eerst gaat een commercieel vaartuig naar de maan.

Eerst het weer: vanochtend komt regionaal nevel of mist voor. In de middag is het overwegend bewolkt met soms wat zon in het westen en lichte regen of motregen in het oosten. Het wordt 7 of 8 graden. De komende dagen blijft het bewolkt, maar meestal droog en het wordt geleidelijk kouder.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Na een proces van twee maanden is de leider van de Amerikaanse extreemrechtse militie Oath Keepers door een jury schuldig bevonden aan “opruiende samenzwering”. De 57-jarige Stewart Rhodes was aangeklaagd voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. De jury acht bewezen dat hij leden van de Oath Keepers heeft opgeroepen om koste wat kost de machtsoverdracht van toenmalig president Donald Trump aan Joe Biden tegen te houden. Hij kan een celstraf van maximaal twintig jaar krijgen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het was nog altijd niet oogstrelend, maar het Nederlands elftal wist zich gisteren te plaatsten voor de achtste finales van het WK. Dat leidde niet alleen tot vreugde in Nederland: op Ambon gingen vele Oranjefans de straat op met brommers om feest te vieren.

Fijne dag!

Bron: nos.nl