Wekdienst 3/4: Uitspraken in zaak overval op waardetransport • Vmbo-examens van start

0
24

Goedemorgen! Vandaag doet de rechtbank in Amsterdam uitspraak tegen acht verdachten van de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord. En voor een kleine 40.000 vmbo-leerlingen gaat de examenperiode vandaag van start.

Eerst het weer: het is zonnig en droog in het land, in het noorden later mogelijk wat bewolking en het wordt maximaal 10 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Om te voorkomen dat we in 2030 een tekort aan drinkwater hebben, moet snel een pakket aan maatregelen worden genomen. Dat is urgent, want sommige drinkwaterbedrijven hebben nu al te weinig reserves. Dat schrijft het RIVM in een nieuw rapport.

Per dag gebruiken we nu ruim 128 liter aan water per persoon in huis, het kabinet wil dat het watergebruik in 2035 is gedaald naar 100 liter per dag. Drinkwater wordt gemaakt van oppervlakte- en grondwater en het is niet zeker of er over zeven jaar wel genoeg water is om drinkwater van te maken. Ook nu al zijn in de zomer de reserves soms uitgeput, zoals gebeurd is in Gelderland, Overijssel, Groningen en delen van Zuid-Holland.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bij deze hamburgertent in Texas staan ze nog altijd vierkant achter Donald Trump. Dat de oud-president vorige week is aangeklaagd, waarschijnlijk voor het betalen van zwijggeld, verandert daar niets aan.

Fijne maandag!

Bron: nos.nl