Wekdienst 29/8: nieuwe regering Italië dichterbij en kwalificaties voor Europa League

0
315

Goedemorgen! Het is vandaag weer een belangrijke dag voor Italië, maar ook voor PSV, Feyenoord en AZ. Die clubs kunnen zich kwalificeren voor de Europa League.

Er kan ‘s ochtends nog een bui vallen, maar verder schijnt de zon af en toe. Het wordt 21 tot 26 graden, bij een matige westenwind. Morgen en zaterdag is het droog en zonnig.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Weer een belangrijke dag voor Italië: vandaag heeft president Mattarella een ontmoeting met de demissionaire premier Conte. Verwacht wordt dat Mattarella Conte zal vragen een regering te vormen met de Vijfsterrenbeweging en de sociaal-democratische PD. PSV, Feyenoord en AZ kunnen zich kwalificeren voor de Europa League. PSV verdedigt uit tegen Apollon een 3-0 winst. Feyenoord speelt uit tegen Beer Sheva, en won de eerste wedstrijd eveneens met 3-0. AZ neemt het uit op tegen Antwerp, de vorige wedstrijd eindigde 1-1. De wedstrijden zijn ook te volgen in het liveblog op NOS.nl. En RTL presenteert z’n najaarsprogrammering. Eerder deze week deed de NPO dat al.

Wat heb je gemist?

Het aantal speedpedelecs is in Nederland fors toegenomen. Dat is een elektrische fiets die 45 kilometer per uur kan. Twee jaar geleden waren het er 10.000, nu ruim 17.000, zegt het CBS. Voor een speedpedelec heb je een brommerrijbewijs nodig en je moet een helm op. De fiets is vooral onder 55-plussers erg populair. Het CBS denkt dat mensen voor de snelle fiets kiezen omdat het steeds drukker wordt op de weg en op het spoor.

Ander nieuws uit de nacht:

Activist Thunberg na overtocht in New York: ‘Ik overtuig Trump toch niet’: Thunberg is naar New York gezeild om een VN-conferentie bij te wonen, volgende maand. Bij haar aankomst zei ze dat ze denkt dat het geen zin heeft om in discussie te gaan met Trump. Dode man gevonden in woning Maastricht; echtgenote naar ziekenhuis: wat er in de woning is gebeurd, is niet duidelijk. De politie kreeg gisteravond rond 23.00 uur een melding dat er een dode man lag in het huis. ‘Snelste vrouw op vier wielen’ verongelukt tijdens snelheidsrecordpoging: De Amerikaanse autocoureur Jessi Combs verongelukte in de Alvord-woestijn in het zuidoosten van de staat Oregon waar de recordpoging werd gehouden.

En dan nog even dit

Voor de tweede keer in twee maanden tijd is de Italiaanse vulkaan Stromboli uitgebarsten. Er vielen er geen gewonden deze keer. Bij de vorige uitbarsting, in juli, kwam een wandelaar om het leven door vallend gesteente.

Fijne dag!

Bron: nos.nl