Wekdienst 29/7: Ever Given in Rotterdam • Uitspraak tegen wapenhandelaren

0
444

Goedemorgen! Het containerschip Ever Given is in de haven van Rotterdam aangekomen, nu kan het uitladen beginnen. En de rechtbank in Amsterdam doet uitspraak tegen een man die ervan verdacht wordt een 34-jarige kapper te hebben doodgeschoten, wiens dochtertje op de achterbank zat.

Het blijft vandaag op de meeste plaatsen droog, maar lokaal vallen wel een paar buien. Met maximaal 21 graden en een stevige zuidwestenwind is het vrij fris. Vrijdag en in het weekend blijft het koel zomerweer. Wel staat er minder wind, maar de buienkans is dan juist groter.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Hoe hebben de Nederlandse olympiërs gepresteerd vannacht? Lees hier een kort overzicht. En hieronder zie je het programma voor vandaag.

Wat heb je gemist?

Opnieuw heeft zwemmer Arno Kamminga een zilveren medaille binnengehaald, dit keer op de 200 meter schoolslag. Hij won eerder zilver op de 100 meter, en moest het dit keer nipt afleggen tegen de Australiër Izaac Stubblety-Cook.

Roeisters Marieke Keijser en Ilse Paulis haalden in de finale van de lichte dubbeltwee brons. Ze lagen het grootste deel van de race aan kop, maar vlak voor de finish ging het mis, waardoor Italië en Frankrijk ze voorbijgingen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het was een serieuze gelegenheid, de ceremonie waarbij een monument werd onthuld ter nagedachtenis van omgekomen Britse politiemensen. Maar wind en regen zorgden ervoor dat de aanwezige premier Boris Johnson een flinke worsteling had met zijn paraplu. Dit tot hilariteit van prins Charles en de andere aanwezigen.

Johnson kon er gelukkig zelf ook om lachen:

Fijne donderdag!

Bron: nos.nl