Wekdienst 29/6: Vlakke Touretappe • Uber tegenover FNV in rechtszaal

0
502

Goedemorgen! Vandaag wordt de vierde etappe gereden van de Tour de France. En Uber staat tegenover vakbond FNV in de rechtszaal.

We beginnen met het weer. In de middag wordt 21 tot 24 graden. Af en toe breekt de zon door, maar vooral later op de dag is met name in het oosten en zuiden weer een onweersbui mogelijk. Aan zee waait geregeld een krachtige noordelijke wind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Studenten in het hoger onderwijs zijn sinds de invoering van het leenstelsel in 2015 financieel afhankelijker geworden van hun ouders. Dat zegt budgetinstituut Nibud op basis van eigen onderzoek. Daardoor worden studenten op dit vlak minder snel zelfstandig. Tegelijkertijd kunnen lang niet alle ouders voorzien in de financiële steun.

Het instituut waarschuwt voor het risico op toenemende kansenongelijkheid. Studenten van wie de ouders geld tekortkomen, starten met een financiële achterstand ten opzichte van studenten die wel kunnen terugvallen op hun ouders. Het Nibud schat dat het om ruim 40.000 studenten gaat, op een totaal van 715.000 het afgelopen jaar.

“Met het leenstelsel is ervoor gekozen om kosten voor het studeren meer neer te leggen bij studenten en hun omgeving”, zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. “Het resultaat daarvan is dat ouders daadwerkelijk veel meer bijspringen.”

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Iedere dag praten we je in een video bij over alles wat je moet weten van het EK voetbal 2021 in 02:21:

Na de twee bloedstollende potjes gisteren, staat vandaag om 18.00 uur opnieuw een kraker op het programma: Engeland – Duitsland. Later op de avond (21.00 uur) kruisen Zweden en Oekraïne de degens.

Fijne dinsdag!

Bron: nos.nl