Wekdienst 29/4: Cijfers over prijsstijging in eurozone • Uitspraak juicezaak Yvonne Coldeweijer

0
52

Goedemorgen! Vandaag komt het Europese statistiekbureau Eurostat met cijfers over prijsstijgingen in de eurozone en doet de rechter uitspraak in het kort geding tegen het online roddelkanaal van Yvonne Coldeweijer.

Eerst het weer: het is bewolkt, maar vooral vanmiddag breekt ook de zon af en toe door. Het blijft droog en het wordt 11 graden in het noorden en 16 graden in het zuiden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Johan Derksen heeft in Vandaag Inside gezegd dat hij “alle ellende” rondom het programma heeft veroorzaakt. “Ik ben uitgegleden en dat is dom.” Verder dan dat wilde Derksen niet gaan bij het aantrekken van het boetekleed. Eerder op de dag had producent Talpa nog gezegd dat Derksen, Van der Gijp en Genee hun verontschuldigingen zouden aanbieden. Die bleven uit,

Volgens Derksen heeft hij dinsdag op een te smeuïge manier onvoorbereid een verhaal verteld dat feitelijk niet klopte. Daardoor ontstond aan de tafel van het programma volgens hem een te lacherige sfeer. Derksen en Van der Gijp zeiden tijdens de uitzending dat ze verkrachting niet wilden bagatelliseren. Derksen suggereerde nog dat hij zal stoppen met het programma. Of hij doet is de vraag. De drie hebben in het verleden vaker gezegd dat ze ermee zouden stoppen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het ras van een hond heeft nauwelijks invloed op het gedrag van het dier. Een labrador of golden retriever hoeft niet per se vriendelijk te zijn en niet elke rottweiler is per definitie agressief, komt naar voren uit een nieuwe studie die in het tijdschrift Science is verschenen. Wetenschappers van onder meer de universiteiten van Harvard en Massachusetts onderzochten het dna van honden en namen enquêtes af bij 18.385 eigenaren van de huisdieren.

De leeftijd van een hond is volgens de onderzoekers van grotere invloed op het gedrag dan het ras. Toch konden de onderzoekers wel enkele karaktertrekken onderscheiden op basis van de rassen. Zo zijn labradors minder geneigd te huilen, al doet 8 procent van de dieren dit alsnog. Zo’n 90 procent van de windhonden begraaft nooit speelgoed, terwijl 3 procent dit juist regelmatig doet.

Fijne vrijdag!

Bron: nos.nl