Wekdienst 28/4: Terrassen weer open • Presentatie onderzoek misstanden gymsport

0
483

Goedemorgen! Vandaag wordt een deel van de coronamaatregelen versoepeld; de horeca mag de terrassen weer openen en de avondklok wordt geschrapt. Ook wordt een langverwacht onderzoeksrapport over grensoverschrijdend gedrag in de gymsport gepresenteerd.

Het is vandaag prima terrasweer. Op veel plaatsen schijnt de zon volop, vooral in de ochtend is dat het geval. In de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking voorzichtig toe, maar het blijft droog. De temperatuur pakt iets hoger uit; in Limburg kan het lokaal zelfs 19 graden worden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De testbereidheid onder ouders van schoolgaande kinderen is beperkt. Dat concludeert ouderorganisatie Ouders en Onderwijs op basis van een enquête die door ruim 1400 ouders werd ingevuld. Bij een positief coronageval in de klas moeten kinderen getest worden of tien dagen in quarantaine. Een kwart van de ouders kiest dan liever voor quarantaine. Nog eens ongeveer een kwart wil hun kind enkel laten testen bij klachten.

Uit de enquête blijkt daarnaast dat meer ouders zich zorgen maken dat hun kind besmet raakt met het coronavirus. Rond de zomervakantie was dat nog minder dan 40 procent. Nu is dat 60 procent.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Koningsdag 2021 is weer achter de rug. In deze video nog een keer de hoogtepunten van zowel de mensen op straat en van het bezoek van de koning aan Eindhoven:

Fijne dag!

Bron: nos.nl