Wekdienst 28/3: Veiligheidsberaad spreekt over opvang vluchtelingen • Luchtmachtoefening in Friesland

0
47

Goedemorgen! De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s praten over de opvang van vluchtelingen en in Leeuwarden gaat de internationale luchtmachtoefening Frisian Flag van start.

Eerst het weer: ‘s ochtends breekt geleidelijk de zon door. Het wordt 14 tot lokaal 18 graden, alleen op de Waddeneilanden is het frisser. Over het algemeen staat er maar weinig wind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

China’s grootste stad Shanghai verkeert vanaf vandaag in lockdown vanwege het coronavirus. De komende vier dagen is dat het geval in de oostelijke helft, de vijf dagen erna in het westelijke deel.

Het is de bedoeling dat de 26 miljoen inwoners gedurende de lockdown massaal worden getest. Het openbaar vervoer ligt stil en bedrijven moeten hun werknemers vanuit huis laten werken.

Shanghai kent een relatief snelle toename van het aantal besmettingen met de omikron-variant. Zaterdag werden er 2676 nieuwe besmettingen gemeld, 18 procent meer dan een dag eerder.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Florida is het straks taboe om op basisscholen over gender en seksualiteit te praten. De conservatieve gouverneur van Florida staat op het punt de zogenoemde Don’t Say Gay-wet, zoals de verordening door tegenstanders wordt genoemd, te ondertekenen. Die wet schrijft voor dat docenten niet met kinderen tot 9 jaar mogen praten over gender, geaardheid, seksualiteit en lhbti-onderwerpen. Zeker zeven andere staten bereiden soortgelijke wetgeving voor.

Tegenstanders van de wet vinden het een foute ontwikkeling. Juist op school zou er ruimte moeten zijn voor zo’n gesprek en om jezelf te ontdekken, vinden zij. In Miami kwamen betogers dit weekend samen om zich tegen de invoering van de wet uit te spreken:

Fijne maandag!

Bron: nos.nl