Wekdienst 28/2: Uitspraak gebiedsverboden Extinction Rebellion • Eerste kwartfinale KNVB-beker

0
16

Goedemorgen! Vandaag begint in Dordrecht een unieke rechtszaak. Verder is er in Groningen een bijzondere test van defensie en staat de eerste kwartfinale van de KNVB-beker op het programma.

Het weer: De dag start met veel bewolking en vooral in het midden, noorden en westen van het land met wat lichte motregen of motsneeuw. Maar vanuit het oosten wordt het snel droger en breekt de zon door bij maximaal 7 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Wie met het streekvervoer reist, moet opnieuw rekening houden met stakingen. Een deel van de buschauffeurs en treinmedewerkers legt het werk neer voor een betere cao.

Welke lijnen zullen uitvallen, is nog onbekend. De vervoersbedrijven roepen reizigers op om vlak voor vertrek te controleren of een reis mogelijk is of niet.

Treinen van de NS rijden wel volgens dienstregeling. Ook de meeste bussen, metro’s en trams in Rotterdam (RET), Den Haag (HTM) en Amsterdam (GVB) rijden zoals normaal. Medewerkers van deze bedrijven vallen onder een andere cao.

De staking is de eerste in een nieuwe reeks, die voor het weekend werd aangekondigd. De vakbonden CNV en FNV zijn van plan om de komende zes weken in totaal op vijftien dagen te staken.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Veel studenten hebben het erover: de ‘truc’ om je studieschuld iets te drukken, door tijdelijk je lening stop te zetten en pas weer aan te vragen als de basisbeurs in september is ingevoerd. Maar niet alle pechstudenten – de generatie die het sinds 2015 zonder ‘stufi’ moest doen – heeft wat aan die truc. Voor sommigen komt ‘ie domweg te laat, of is tijdelijk geen geld lenen echt geen optie.

In dit studentenhuis troffen we vier studenten met vier verhalen:

Bron: nos.nl