Wekdienst 28/07: Schoonmaak Zuid-Limburg • Nieuwe risiconiveaus veiligheidsregio’s

0
299

Goedemorgen! Vrijwilligers gaan in Zuid-Limburg aan de slag om de eerste rommel na de wateroverlast op te ruimen en de nieuwe risiconiveaus voor het coronavirus in de veiligheidsregio’s worden bekendgemaakt.

Het wordt opnieuw een wisselvallige dag met af en toe zon, maar vooral in de middag en avond ook buien. Het wordt 22 graden en daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De komende dagen houdt de kans op enkele buien aan en de temperatuur schommelt rond 20 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Hoe hebben de Nederlandse olympiërs gepresteerd vannacht? Lees hier een kort overzicht. En hieronder zie je het programma voor vandaag.

Wat heb je gemist?

Na alle pech en tegenslag van de Nederlandse sporters in Tokio in de afgelopen week, zijn de resultaten van afgelopen nacht een welkome opsteker. Annemiek van Vleuten was oppermachtig op de tijdrit en behaalde daarmee een gouden medaille.

Ook een gouden plak was er voor de roeiers van de dubbelvier, de eerste gouden roeimedaille bij de mannen in 25 jaar. Ondanks een misslag vestigden ze een wereldrecord. De mannen dubbeltwee pakten de zilveren medaille, nadat ze nipt werden verslagen door het Franse duo.

De vrouwen vier-zonder legden het af tegen Australië en brengen een zilveren plak mee naar huis. Brons was er voor Roos de Jong en Lisa Scheenaard in de vrouwen dubbeltwee.

En er was meer goed nieuws. De Nederlandse hockeysters verzekerden zich na een ruime overwinning van een plaats in de kwartfinales. En Arno Kamminga plaatste zich voor de finale van de 200 meter schoolslag, die donderdag gezwommen wordt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De dijken in Limburg hebben het goed gehouden. Maar toch is er door het hoge water van twee weken geleden flinke schade ontstaan aan dijken en buffers. Dijkinspecteur Paul Klinkenberg neemt poolshoogte.

Fijne woensdag!

Bron: nos.nl