Home Onderwijs Wekdienst 27/7: Weekcijfers RIVM • Aanvraagronde zorgbonus sluit

Wekdienst 27/7: Weekcijfers RIVM • Aanvraagronde zorgbonus sluit

Goedemorgen! Vandaag komt het RIVM met de wekelijkse coronacijfers. En de aanvraagronde van de zorgbonus sluit, voor zorgmedewerkers die in de strijd tegen het coronavirus onder uitzonderlijke omstandigheden hebben gewerkt.

Vandaag begint op een enkele bui na droog. Later ontstaan stapelwolken en lokaal vallen pittige buien met kans op onweer en veel regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het circa 22 graden. De komende dagen blijft het wisselvallig, ook de temperatuur doet een stapje terug.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Hoe hebben de Nederlandse olympiërs gepresteerd vannacht? Lees hier een kort overzicht. En hieronder zie je het programma voor vandaag.

Wat heb je gemist?

Vanaf vandaag gelden er strengere regels voor Nederlanders die Duitsland bezoeken. Reizigers uit Nederland moeten na aankomst in Duitsland vijf dagen in quarantaine, tenzij ze volledig zijn gevaccineerd of zijn hersteld van het coronavirus. De regels gelden voor alle reizigers van 6 jaar en ouder.

Voor veel gezinnen betekent dit een streep door hun vakantieplannen.

Reizigers moeten een vaccinatie-, test- of herstelbewijs kunnen tonen. Die gegevens moeten ze ook via internet doorgeven aan de Duitse autoriteiten.

Het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, kondigde de verscherpte inreisbeperkingen vorige week al aan, nadat bekend werd dat de nieuwe besmettingen in Nederland per 100.000 inwoners, bijna dertig keer hoger lager dan in Duitsland.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Zowel de Nieuwe Hollandse Waterlinie als de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Op deze lijst van VN-organisatie Unesco staan historische steden, bouwwerken en nationale parken wereldwijd, zoals de Chinese Muur, de Grand Canyon in Amerika en de pyramides in Egypte.

Het project ‘De Koloniën van Weldadigheid’ werd in 1818 opgezet om armoede te bestrijden. Paupers uit de stad kregen een stukje grond en wat vee op het Drentse platteland en hun kinderen werden verplicht naar school gestuurd.

Volgens de Drentse gedeputeerde Cees Bijl heeft dat “een prachtig landschap opgeleverd”. Oordeel zelf:

Fijne dinsdag!

Bron: nos.nl

Must Read

Nieuw boek over Amalia met foto’s van haar privéleven

In december wordt prinses Amalia 18 jaar en daarom komt er een speciaal boek uit over haar leven. Het boek krijgt de titel Amalia....

Ochtendjournaal van maandag 27 september

Bekijk hier het Jeugdjournaal in de ochtend met nieuws over een groot concert voor het goede doel, schelden met het woord homo en kinderen...

In meerdere plaatsen protest tegen coronamaatregelen

In meerdere steden in het land gingen mensen vandaag de straat op om te protesteren tegen onder meer de coronamaatregelen, zoals de invoering van...

Uitgewoond: jonge woningzoekers live in gesprek met spelers op de woonmarkt

Een jong stel dat wil samenwonen, maar er telkens niet tussenkomt bij de woningbouw. Of: een leraar die met zijn vaste salaris nog geen...

De 9 ontdekkingen van de week

Het is zaterdag! Elke week zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij. Met deze...