Wekdienst 27/7: Istanbul coördineert export Oekraïens graan • EuroGames beginnen in Nijmegen

0
111

Goedemorgen! Er zijn weer boerenacties op de wegen. In Istanbul wordt een coördinatiecentrum geopend voor de export van graan uit Oekraïne. En de EuroGames – een groot sportevenement voor lhbti’ers – gaan van start in Nijmegen.

Maar eerst het weer: Vandaag zijn er perioden met zon. Ook ontstaan er stapelwolken. In het noorden kan nog een buitje vallen. Het wordt 19 tot 22 graden en er waait een matige noordelijke wind. Morgen kan het een paar graden warmer worden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In Afghanistan zijn de rechten van miljoenen vrouwen en meisjes drastisch ingeperkt sinds de machtsovername door de Taliban van vorig jaar. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een rapport dat vandaag verschenen is. Volgens Amnesty worden vrouwen in bijna alle aspecten van hun leven onderdrukt. Zo moeten ze hun gezicht weer bedekken als ze over straat gaan en mogen ze niet meer naar school. Ook worden vrouwen vastgezet voor kleine overtredingen en is het aantal gedwongen huwelijken toegenomen. Amnesty wil sancties en reisverboden tegen de Taliban.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten is een hondensportschool geopend. Hier kunnen honden naar hartenlust de energie uit hun lijf rennen. Dan hoeven ze dat niet te doen in de hitte en de zon.

Fijne woensdag!

Bron: nos.nl