Wekdienst 27/5: Terugkomdag voor coronapatiënten • Hologram-tournee ABBA van start

0
243

Goedemorgen! In een Haarlems ziekenhuis komen mensen samen die met corona op de IC hebben gelegen. En ABBA gaat weer optreden, maar nu als hologram.

Eerst het weer: vandaag op een enkele bui in het noordoosten na droog en naast wolken van tijd tot tijd zon. Het wordt 15 tot 19 graden van noord naar zuid bij een stevige noordwestenwind. In het weekend wordt het een stuk frisser en is op meer plaatsen kans op een bui. Na het weekend blijft het licht wisselvallig en koel.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In de Oekraïense stad Severodonetsk zijn volgens de burgemeester zeker 1500 mensen om het leven gekomen door gevechten. In de stad in het oosten van Oekraïne wordt al enige dagen hevig gevochten.

Burgemeester Strjoek zegt dat er in de stad nog zo’n 12.000 tot 13.000 burgers zijn. 60 procent van de woongebouwen is volgens hem verwoest. Severodonetsk is de enige stad in de regio Loehansk in de Donbas-regio die onder controle staat van de Oekraïense regering.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het heeft meer dan drie eeuwen geduurd, maar de laatste ‘heks’ van de zogeheten heksenprocessen uit Salem is officieel vrijgesproken. Elizabeth Johnson jr. werd in 1693 ter dood werd veroordeeld vanwege hekserij in de toenmalige Engelse kolonie Massachusetts.

Tot een executie kwam het niet, maar eerherstel kreeg ze ook niet. De zaak kreeg nieuwe aandacht toen een groep scholieren in Massachusetts haar zaak onder de loep nam voor burgerschapsonderwijs.

​​​​​​​Fijne dag!

Bron: nos.nl