Wekdienst 27/11: Bezorgdrukte Black Friday • Proces Antwerpen om verijdelde aanslag

0
401

Goedemorgen! In Antwerpen begint het proces tegen een Belgisch-Iraans koppel dat in 2018 een grote aanslag wilde plegen, volgens de aanklagers in opdracht van Teheran. En het wordt druk in de (web)winkels, want het is Black Friday.

Plaatselijk breekt de zon door, maar er zijn ook regio’s waar het vandaag grijs blijft en soms wat miezert. Het wordt vanmiddag ongeveer 8 graden en er staat niet veel wind. In het weekeinde blijft het droog en neemt de kans op zon toe. Wel wordt het wat kouder.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Een versoepeling van de coronaregels voor kerst, zit er, zoals het er nu naar uitziet, niet in. Daarvoor ligt het aantal besmettingen te hoog, zegt RIVM-directeur infectieziektenbestrijding Jaap Van Dissel in Nieuwsuur.

“Als je met elkaar Kerst gaat vieren, kan dat een katalysator zijn voor verdere verspreiding. En dan komt ook nog Oud en Nieuw bijna een week later. Dan verwacht je dat iedereen die met Kerst besmet is geraakt, dat tijdens Oud en Nieuw verder verspreidt”, zegt Van Dissel. De RIVM’er is optimistischer over het voorjaar, als coronavaccins beschikbaar komen.

Op 8 december maakt het kabinet de definitieve regels voor Kerstmis bekend.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Na bijna duizend jaar is een Oostenrijkse dorpje van naam veranderd. In het plaatsje Fucking waren ze het zat te zijn opgescheept met een naam die in het Engels een veelgebruikt scheldwoord is. Daarnaast werd het plaatsnaambord met enige regelmaat gestolen en poseerden veel mensen – al dan niet naakt – voor foto’s bij het bord. De naam van het dorpje is nu omgedoopt in Fugging.

Fijne vrijdag!

Bron: nos.nl