Wekdienst 26/7: Onderscheiding voor Zelensky • Eerste halve finale EK voetbal

0
171

Goedemorgen! Vandaag neemt de Oekraïense ambassadeur een onderscheiding in ontvangst voor president Zelensky. En op het EK voetbal in Engeland wordt de eerste halve finale gespeeld.

Eerst het weer: in het oosten en zuiden nog lokaal een bui. Vanuit het westen vanmiddag meer zon. Er waait een matige noordwestenwind en het wordt 19 tot 22 graden. De komende dagen is het droog. Er zijn perioden met zon en de temperatuur gaat geleidelijk omhoog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De Britse premierskandidaten Sunak en Truss zijn in een tv-debat over de opvolging van Boris Johnson hard met elkaar in botsing gekomen over hun belastingplannen en de uitgaven van de Britse regering. Het was het eerste tv-debat, dat werd georganiseerd door de BBC.

Het felle debat onderstreept de grote verdeeldheid die er binnen de Conservatieve Partij is over de opvolging van Johnson, die eerder deze maand onder grote druk zijn vertrek aankondigde. Intern wordt gevreesd dat vooral Labour zal profiteren van de leiderschapsverkiezing. Zo’n 200.000 leden door het hele land mogen hun stem per brief uitbrengen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De politie in Tsjechië zet een in beslag genomen Ferrari 458 Italia in om snelheidsduivels te achtervolgen. De bolide is afgepakt van criminelen en bestickerd in de kleuren van het korps. Het ombouwen tot een politiewagen kostte omgerekend 14.000 euro. Altijd nog goedkoper dan een nieuwe Skoda, zegt de politie.

Prettige dinsdag!

Bron: nos.nl