Wekdienst 25/5: Feyenoord in finale Conference League • Uitspraak in zaak campingmoord

0
216

Goedemorgen! Voor Feyenoord is het een spannende dag, de club speelt in Tirana de allereerste Conference League-finale tegen AS Roma. En de rechter doet uitspraak in de zaak over de Pettense campingmoord van bijna 30 jaar geleden.

Eerst het weer: Er is geregeld zon en vooral in het noorden is sprake van een enkele bui. Maxima liggen tussen de 16 graden direct aan zee tot 19 graden in het binnenland.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

President Biden heeft in een persconferentie opgeroepen tot actie na de aanslag op een basisschool in Texas waarbij zeker negentien kinderen en twee volwassenen zijn gedood. Een 18-jarige schutter opende gisteravond het vuur op de Robb Elementary School in de plaats Uvalde. Hij werd doodgeschoten door de politie. Biden noemde de aanslag “nóg een bloedbad” en vroeg zich af: “Wanneer komen we in godsnaam in opstand tegen de wapenlobby?”

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Opnieuw zijn er mensen geïdentificeerd in gerestaureerde beelden uit de Westerborkfilm uit 1944. Het gaat om drie personen die dankzij het gerestaureerde en gedeeltelijke kleurenbeeld zijn herkend.

Het gaat om het echtpaar Eduard Braunberger en Geertruida Fransman en om diamantair Elias Spitz. Ze zijn te zien in kamp Westerbork, wachtend op de trein voor transport. Alle drie zijn ze niet meer in leven.

Dit zijn de fragmenten waarop de drie te zien zijn:

En een fijne woensdag!

Bron: nos.nl