Wekdienst 24/8: Paralympische Spelen van start • G7 over Afghanistan

0
110

Goedemorgen! Vandaag beginnen de Paralympische Spelen in Tokio en overleggen de G7-landen over Afghanistan. In Groningen begint de strafzaak tegen een dansschoolhouder die wordt verdacht van zedenmisdrijven.

Eerst het weer: flink wat zon, maar vanmiddag ook enkele stapelwolken. Er steekt een matige noordoostenwind op en daarmee wordt het 20 graden in het Waddengebied en zo’n 22 graden dieper landinwaarts.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Extreme regenval zoals recent in Limburg, België en Duitsland komt nu vaker voor als gevolg van klimaatverandering. Ook is de neerslag die dan valt heftiger door het veranderende klimaat: er kan 3 tot 19 procent meer regen vallen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek waaraan ook Nederlandse onderzoekers hebben meegewerkt.

Een van hen is Sjoukje Philip van het KNMI. Zij benadrukt dat de kans op heftige regenval overal in West-Europa is toegenomen, niet alleen in Nederland. “Of het leidt tot overstromingen hangt van de lokale situatie af. Dus hoe de ondergrond eruitziet, hoe het water kan wegstromen, wat er van tevoren is gebeurd. En ook het landschap, dat bepaalt hoe het water bij elkaar komt en hoe het ook weer wegstroomt.”

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een bijzondere reünie gisteren op het vliegveld van Bologna: de 97-jarige Amerikaanse Tweede Wereldoorlog-veteraan Martin Adler ontmoette daar de Italiaanse Bruno Naldi en zijn zussen Mafalda en Giuliana.

Het bijzondere daaraan? De laatste keer dat ze elkaar zagen was in 1944, toen Adler als jonge militair op de foto ging met drie jonge kinderen. Ze vierden dat de Duitsers waren vertrokken uit het dorp Monterenzio in de provincie Bologna. De kinderen beschouwden de Amerikaan als hun persoonlijke bevrijder. Via sociale media kwamen ze nu opnieuw met elkaar in contact.

Fijne dinsdag!

Bron: nos.nl