Wekdienst 24/7: Laatste dag Tour de France • Paus naar Canada voor excuses

0
83

Goedemorgen! Op de laatste dag van de Tour de France worden zo goed als zeker twee renners van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma in Parijs gehuldigd. En paus Franciscus begint aan zijn bezoek in Canada.

Maar eerst het weer. Vandaag is er veel ruimte voor de zon, alleen in het noorden komen wat wolken voor. De temperatuur stijgt naar 26 tot 31 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De Oekraïense president Zelensky heeft de Russische raketaanval op de havenstad Odessa aan de Zwarte Zee veroordeeld als “duidelijke Russische barbaarsheid”.

De havenstad werd nog geen 24 uur na het tekenen van een graandeal tussen Oekraïne en Rusland beschoten met raketten. Zelensky zei gisteravond in een videoboodschap dat de aanval een nieuwe reden is voor andere landen om Oekraïne wapens te geven “die nodig zijn voor de overwinning”.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Zwerfplastic is zelfs te vinden op de meest afgelegen plekken van de wereld. Zo ook op Spitsbergen, bij de onbewoonde Noordpool. Onderzoekers vullen er tassen vol aangespoeld plastic en onderzoeken wat de gevolgen ervan zijn op het milieu.

Fijne zondag!

Bron: nos.nl