Wekdienst 24/4: Staking distributiecentra AH • Michelinsterren bekendgemaakt

0
47

Goedemorgen! Bij verschillende distributiecentra van Albert Heijn wordt vandaag gestaakt, wat gevolgen heeft voor de bevoorrading van de winkels. En in Amsterdam wordt bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster mogen voeren.

Eerst het weer: Vanmorgen trekt een gebied met buiige regen over het land. Vooral in het noorden is het lange tijd nat. Vanmiddag wordt het langzaam droger, maar trekken ook nieuwe buien over. Het is vrij fris en guur met maximaal 10 of 11 graden. De komende dagen blijft het koel, dinsdag kan nog een bui vallen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Vanuit Sudan is het eerste Nederlandse legervliegtuig vertrokken voor een evacuatievlucht. Aan boord zitten Nederlanders en evacuees van verschillende andere nationaliteiten, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het toestel is op weg naar Jordanië.

Sudan wordt sinds een week getroffen door hevig geweld. Gisteren werd al wel een groep Nederlanders in veiligheid gebracht met een vliegtuig van de Franse luchtmacht. Zij werden naar het Afrikaanse land Djibouti gebracht en zijn opgevangen door twee medewerkers van Buitenlandse Zaken. Ook is gisteren een groep Nederlanders met een Franse vlucht naar Jordanië gevlogen, meldde minister Hoekstra.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Koopzegels likken en dan vervolgens cashen als je hele boekje volgeplakt is: het is zo goed als verleden tijd. Gisteren stopte ook supermarktketen Jumbo met het uitgeven van fysieke koopzegels.

Koopzegels en spaarstickers hebben een lange geschiedenis in Nederland:

Fijne maandag!

Bron: nos.nl