Wekdienst 23/12: Uitspraak in zaak rond dood Lotte (14) • Wordt PSV winterkampioen?

0
107

Goedemorgen! De rechtbank in Almelo doet uitspraak in de zaak rond de dood van de 14-jarige Lotte en PSV speelt tegen Go Ahead Eagles en is bij winst winterkampioen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Vanmorgen overheerst de bewolking en in het noorden valt af en toe lichte regen. Omdat de ondergrond nog bevroren is kan dit ijzel en gladheid opleveren. Vanmiddag stijgt de temperatuur en verdwijnt de gladheid. Het wordt maximaal 3 tot 7 graden. De komende dagen is het licht wisselvallig winterweer.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond lopen een groter risico om in geldproblemen te komen, heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vastgesteld in een onderzoek. Hun onderwijsniveau is gemiddeld lager, ze verdienen doorgaans minder en hebben minder vaak een vast contract.

Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond vinden het Nederlandse financiële systeem complex, omdat eenvoudige informatie over financiële producten ontbreekt of moeilijk vindbaar is. Ook is er sprake van een taalbarrière.

“Meer aandacht voor de financiële kwetsbaarheid van vooral Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond lijkt geboden”, schrijft de AFM.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bij het NOS NOC*NSF Sportgala waren gisteravond ook emotionele momenten. Zo kreeg Bibian Mentel postuum de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs; Richard Krajicek overhandigde de prijs aan Mentels man Edwin Spee en haar zoon Julian. En er waren tranen bij Epke Zonderland, bij het zien van zijn eigen zoontje aan de rekstok:

Fijne dag!

Bron: nos.nl