Wekdienst 22/9: Gökmen T. staat terecht voor mishandeling • Dag twee Algemene Politieke Beschouwingen

0
75

Goedemorgen! De man die is veroordeeld voor de tramaanslag in Utrecht, Gökmen T., staat terecht voor de mishandeling van een gevangenisbewaarder. En het is de tweede en laatste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer.

We beginnen met het weer: het is vandaag vrij zonnig en droog. Vanmiddag wordt het 18 of 19 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind. Morgen eerst geregeld zon, later meer bewolking met in het westen kans op regen. In het weekend is het wisselvalliger met vooral op zaterdag buien, bij ongeveer 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Minister Kaag van Financiën noemt insinuaties van Thierry Baudet van Forum voor Democratie beschadigend voor de rechtsstaat en de democratie. Dat zei ze in een interview nadat het hele kabinet was weggelopen na opmerkingen van de FvD-leider.

Baudet suggereerde dat een geheime dienst Kaag tijdens haar studietijd in Oxford kan hebben gerekruteerd. Kaag reageerde verontwaardigd en liep daarna weg, samen met alle andere bewindslieden. Omdat Baudet zijn betoog bleef herhalen, mocht hij dat van Kamervoorzitter Bergkamp niet meer afmaken. Volgens Kaag vertelt Baudet halve waarheden en doet hij aan ‘framing’. “Dit ging echt alle grenzen over”, reageerde ook premier Rutte achteraf.

Zie hier hoe het kabinet reageerde op Baudet:

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Reddingswerkers op het Australische eiland Tasmanië zetten gisteren alles op alles om een grote groep gestrande walvissen te redden. De grienden strandden op een afgelegen plek in een natuurgebied. Vannacht werd duidelijk dat hun inzet tevergeefs was: van de 230 aangespoelde dieren zijn er nog maar 35 in leven.

Fijne donderdag!

Bron: nos.nl