Wekdienst 21/12: Coronadebat • AFM over beleggingsadviezen influencers

0
303

Goedemorgen! De Tweede Kamer debatteert over de lockdown en elders in Den Haag staat een jongeman voor de rechter die overheidswebsites uit de lucht haalde.

Eerst het weer: Vanochtend start koud en plaatselijk mistig. Op de meeste plaatsen breekt de zon goed door en wordt het 2 of 3 graden. Zeer lokaal blijft de mist hardnekkig en komt de temperatuur nauwelijks boven nul uit.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Docenten op de Gomarus Scholengemeenschap moesten niet alleen homoseksuele leerlingen, maar ook homoseksuele collega’s bij de schoolleiding melden. Dat blijkt uit stukken die het ministerie van Onderwijs openbaar heeft gemaakt.

De gereformeerde scholengemeenschap, met vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel, stelt die regel in een intern document over seksualiteit uit 2016. Dat het document bestond was al bekend, omdat de Onderwijsinspectie er in juni uit citeerde. Toen bleek dat het op de scholen inderdaad gebruikelijk was om de ouders van leerlingen te informeren als zij homoseksuele gevoelens hebben. NRC bracht eerder aan het licht dat leerlingen zo gedwongen werden uit de kast te komen, ook als zij daar niet klaar voor waren.

Nu blijkt dat personeelsleden van het Gomarus werden geacht ook homoseksuele collega’s te verklikken bij het schoolbestuur. Als over een personeelslid een melding kwam, ging de schoolleiding met de betreffende medewerker in gesprek. Als een docent in de klas gesproken had over zijn of haar ‘homofiele gerichtheid’ werd er ook een informatieavond voor ouders georganiseerd, staat in het document.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het is druk bij de locaties waar mensen hun boosterprik komen halen. Soms zelfs te druk. Bij de GGD-vaccinatielocatie in Groningen stond gisteren rond 12 uur ‘s middags een rij van ongeveer 250 meter. Sommige mensen moesten anderhalf uur wachten, meldt RTV Noord.

Fijne dinsdag!

Bron: nos.nl