Wekdienst 2020: Nieuwjaarsconcert, en stille tocht voor Roan (16)

0
478

Goedemorgen! Namens de redactie van NOS Nieuws wensen we je een heel mooi 2020.

Het Wiener Philharmoniker speelt vanuit Wenen het traditionele nieuwjaarsconcert, dat wordt uitgezonden op NPO 1. In Drachten is vanavond een stille tocht voor de 16-jarige doodgestoken Roan

Het nieuwe jaar begint veelal mistig en grijs. In de loop van de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt 1 graad op plaatsen met hardnekkige mist, elders kan het 6 graden worden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Uiteraard maken we de balans op van de Nieuwjaarsnacht. Verwacht worden onder meer reacties van politiechef Erik Akerboom. In Drachten is vanavond een stille tocht voor de 16-jarige Roan, die is overleden aan de gevolgen van een steekpartij. De tocht werd maandag aangekondigd; de familie steunt het initiatief. De stille tocht start om 20.00 uur bij de school van Roan. En in Wenen is om 11.00 uur het traditionele Nieuwjaarsconcert. Je kunt het live zien bij de NOS op NPO 1 en via een livestream op NOS.nl en de app.

Wat heb je gemist?

Een man en een jongen van 4 zijn bij een flatbrand in Arnhem om het leven gekomen. Een vrouw en een meisje raakten zwaargewond. Mogelijk gaat het om een gezin. De hulpdiensten vonden in een lift vier mensen die buiten bewustzijn waren. Door de brand viel de elektriciteit in het gebouw uit en viel de lift stil.

Ander nieuws uit de nacht:

De jaarwisseling verliep niet overal vlekkeloos. In de Utrechtse wijk Kanaleneiland moest de Mobiele Eenheid eraan te pas komen toen hulpverleners met vuurwerk werden belaagd. Ook in onder meer Vianen, De Bilt, Ede en Zeist werden hulpverleners bekogeld. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft in zijn nieuwjaarstoespraak nieuwe kernproeven en tests met langeafstandsraketten aangekondigd. Met zijn uitspraken zou Kim de VS onder druk willen zetten. Noord-Korea had Amerika tot het einde van 2019 gegeven om sancties tegen het land te verlichten. Bij een schietincident in Zwolle is een man van 52 omgekomen. De schutter zou gevlucht zijn. De woning waar de schietpartij was, is afgezet voor onderzoek. Over de aanleiding is nog niets bekend. In een bedrijfspand in Zoetermeer woedt een grote brand. In het pand zit een papier-, ijzer- en metaalhandel. Het gebouw is volledig uitgebrand. De twee mensen en de hond die binnen waren toen de brand uitbrak, hebben het pand veilig kunnen verlaten.

En dan nog even dit:

Op Times Square in New York werd het nieuwe jaar gevierd met het laten zakken van de Times Square Ball, een meer dan honderd jaar oude traditie.

Fijne dag!

Bron: nos.nl