Wekdienst 20/2: Sluitingsceremonie in Peking • Macron belt met Poetin over Oekraïne

0
331

Goedemorgen! Drievoudig olympisch kampioen Irene Schouten draagt de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie in Peking. De presidenten van Frankrijk en Rusland bellen over de spanningen rond Oekraïne. Daar zal het ook over gaan op de laatste dag van de Veiligheidsconferentie in München.

Eerst het weer: het is vandaag opnieuw winderig en er valt veel regen bij een middagtemperatuur van 10 of 11 graden. Vanavond neemt de wind toe en komen er zeer zware windstoten voor.

Ga je de weg op? Hier vind je een overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

NAVO-topman Stoltenberg noemt het risico “zeer, zeer groot” dat Rusland een grootscheepse aanval op Oekraïne gaat uitvoeren. “Alles wijst erop dat Rusland een volledige aanval op Oekraïne aan het voorbereiden is”, zei hij tegen de Duitse zender ARD.

Volgens de Britse premier Johnson zijn er aanwijzingen dat Rusland zich klaarmaakt voor “de grootste oorlog in Europa sinds 1945”. Hij denkt dat Rusland na een invasie de Oekraïense hoofdstad Kiev wil omsingelen. “Mensen moeten zich realiseren hoeveel levens dat kan kosten”, zei hij bij de BBC.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Vanwege het einde van de Olympische Spelen sprak correspondent Daisy Mohr George Salameh, die namens Libanon drie keer meedeed aan de Winterspelen. Veertien jaar was hij skikampioen van Libanon en nu hoopt hij met zijn eigen skischool de jeugd te stimuleren om te skiën.

Bekijk hieronder de video:

Fijne zondag!

Bron: nos.nl