Wekdienst 20/10: EU-top over Oekraïne • Kabinetsplan voor verbetering mbo

0
54

Goedemorgen! In Brussel praten Europese regeringsleiders vandaag over de steun aan Oekraïne, en de aanpak van de energiecrisis. En in Nijmegen wordt een plan gepresenteerd om het mbo-onderwijs te verbeteren.

Eerst het weer: Vandaag neemt de bewolking toe en vanuit het zuidwesten valt uiteindelijk op steeds meer plaatsen regen. In de middag en avond klaart het vanuit het zuiden weer op. Het wordt 14 tot lokaal 19 graden, de zuidoostenwind is veelal matig. Vrijdag en in het weekend blijft het licht wisselvallig en zeer zacht.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier:

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De twee lichamen die gisteravond zijn gevonden in een auto in de buurt van Den Bosch, zijn volgens de politie hoogstwaarschijnlijk van de 10-jarige Hebe Zwart en haar begeleider Sanne Bos (26). “Wij hebben alle reden om aan te nemen dat het gaat om Sanne en Hebe”, zegt een politiewoordvoerder.

De lichamen werden iets na 01.00 geborgen en later in de nacht is de Kia Picanto uit het water getakeld. Die wordt op een andere plek uitvoerig onderzocht. De politie onderzoekt nu de toedracht van het ongeluk, meldt een woordvoerder via Twitter. “Hoe is de auto daar in het water beland en wat is er precies gebeurd? We kijken naar schade en eventuele sporen. We houden daarbij alle scenario’s open.”

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De komende dagen is de hoofdstad weer in de ban van het Amsterdam Dance Event. Danceliefhebbers kunnen los bij duizenden feesten, conferenties en workshops door de hele stad. Maar de sector moet nog bijkomen van twee jaar corona:

Fijne donderdag!

Bron: nos.nl