Wekdienst 20/04: Weer treinen langs Voorschoten • Koningsspelen van start

0
26

Goedemorgen! Vanaf vandaag rijden er na het treinongeluk bij Voorschoten weer treinen tussen Leiden en Den Haag. En het is weer tijd voor de Koningsspelen.

Eerst het weer: in de ochtend is er flink wat bewolking en tijdelijk wat regen. Vanmiddag schijnt af en toe de zon en valt er nog een enkele bui, het wordt niet warmer dan 10 tot 12 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn zeker 78 mensen om het leven gekomen doordat zij werden vertrapt bij het uitdelen van kleine geldbedragen.

In een schoolgebouw in het oude centrum van de stad hadden zich honderden mensen verzameld om wat geld te ontvangen in het kader van de ramadan. Na een explosie ontstond er paniek en werden tientallen mensen vertrapt door de massa.

Volgens de lokale autoriteiten zijn er ook zeker 73 gewonden, 13 van hen verkeren in kritieke toestand.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De veiligheidsdiensten in Rome staan op scherp voor de wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma vanavond. Er zijn geen uitsupporters welkom, maar de vrees is dat er alsnog ruim duizend Feyenoorders naar de Italiaanse hoofdstad komen. Aan een vorige confrontatie, in 2015, hebben de Romeinen geen beste herinneringen:

Fijne dag!

Bron: nos.nl