Wekdienst 19/10: Poolse premier in Straatsburg • Eerste zorgpremie bekend

0
687

Goedemorgen! De premier van Polen verdedigt in Straatsburg het vonnis dat Pools recht soms boven EU-recht gaat. En in Eindhoven worden Europese designprijzen uitgereikt.

Maar eerst het weer: De dag start grijs met van tijd tot tijd lichte regen of motregen. Vanmiddag wordt het vanuit het zuidwesten droog en breekt de zon door. Met 17 tot 20 graden is het zeer zacht.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Iedereen met een basisverzekering bij zorgverzekeraar DSW gaat volgend jaar 3,25 euro per maand meer betalen, waarmee de premie op 127,75 euro komt. DSW komt ieder jaar als eerste verzekeraar met de basispremie voor volgend jaar. De stijging wordt onder meer veroorzaakt door het toenemende gebruik van dure geneesmiddelen en loonsverhogingen in de zorg.

Met Prinsjesdag sprak het demissionaire kabinet de verwachting uit dat de gemiddelde zorgpremie met 2,75 euro per maand zou stijgen, maar daar zaten de loonsverhogingen voor het zorgpersoneel nog bij niet in. Die worden betaald met een hogere zorgpremie.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Nijmegen heeft de gemeente zijn excuses aangeboden omdat het ‘minibos’ van een basisschool per ongeluk met de grond is gemaakt. Het tiny forest was bijna zo groot als een tennisbaan en werd twee jaar geleden geplant door de kinderen van de basisschool. Er stonden allerlei planten en bomen, die inmiddels 1,5 tot 2 meter hoog waren. De kosten van de aanleg van het minibos bedroegen 22.000 euro.

“Het is echt een menselijke fout geweest van iemand die net van de andere kant het terrein opgereden is en de bordjes, waarop staat dat het een tiny forest is, niet heeft gezien”, zegt een woordvoerder van het maaibedrijf tegen Omroep Gelderland. “We gaan er ook voor zorgen dat we het met de school weer gaan herstellen.”

Fijne dinsdag!

Bron: nos.nl