Wekdienst 18/1: Wie wint de Popprijs en wordt de opvolger van Ronnie Flex?

0
288

Goedemorgen! Vanavond wordt tijdens het festival Eurosonic/Noorderslag de Popprijs uitgereikt.

Vandaag komt de zon er af en toe bij, maar vooral in het noordoosten trekken ook buien over. Het is wat frisser dan de afgelopen dagen: maximaal 7 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Welke persoon of artiest heeft afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek? Vanavond wordt tijdens het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen de winnaar van de Popprijs bekendgemaakt. Vorig jaar won Ronnie Flex. De uitreiking is te volgen bij de NTR op NPO3. Dit weekend worden de ooievaars die overwinteren in Nederland geteld tijdens de landelijke ooievaarstelling. Iedereen kan meedoen en hun telling doorgeven aan ooievaarsvereniging Stork. En de waterpolomannen spelen de laatste groepswedstrijd van het EK in Boedapest. Ze moeten tegen Servië, dat de eerste twee duels gewonnen heeft. De winnaar van de groep plaatst zich voor de kwartfinales. Het duel is vanaf 20.30 uur live te zien via de livestream op NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Bouwvakkers in Düsseldorf stuitten gisteren op een onaangename verrassing: een duizend kilo zware blindganger uit de Tweede Wereldoorlog. Een gebied in een straal van 500 meter rond de vindplek moest worden ontruimd, bijna 12.000 mensen moesten hun huis uit.

Vannacht werd de bom onschadelijk gemaakt. De hele operatie duurde langer omdat sommige mensen hun huis niet uit wilden.

Ander nieuws uit de nacht:

Twee op de drie Nederlanders is voor een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk. Ook mensen die zelf vuurwerk afsteken, vinden het in meerderheid onverantwoord om op de huidige voet door te gaan. Het aantal lege winkelpanden nam vorig jaar toe, voor het eerst sinds 2015. Naast faillissementen is er ook minder horeca bijgekomen en gaat de ombouw van winkels tot woningen niet meer zo snel. Albert Heijn roept de AH belegen boerenkaas 30+ terug omdat die mogelijk voedselvergiftiging veroorzaakt. Een aantal mensen was er ziek van geworden. Klanten krijgen hun geld terug. Op drie grote Amerikaanse vliegvelden worden passagiers extra gecontroleerd op het coronavirus. Dat geldt voor reizigers uit de Chinese stad Wuhan. Daar dook het longvirus, dat verwant is aan SARS, eind vorige maand op.

En dan nog even dit:

De Big Ben zal waarschijnlijk niet luiden, maar verder zal het een groot feest worden volgens de Britse premier Johnson. Gisteravond werd bekend hoe de regering Brexit Day op 31 januari wil vieren.

Er wordt een aftelklok geprojecteerd op de ambtswoning 10 Downing Street, er komt een speciale brexitmunt en op Parliament Square zal “de Union Jack op alle vlaggenmasten wapperen”.

Fijne dag!

Bron: nos.nl