Wekdienst 16/6: Rechtszaak Uber en FNV • Zilveren Nipkowschijf uitgereikt

0
205

Goedemorgen! Uber en vakbond FNV staan tegenover elkaar in de rechtszaal over het wel of niet toepassen van de taxi-cao op hun chauffeurs, en de Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon worden uitgereikt.

Eerst het weer: het wordt zonnig en droog, met in de middag meer hoge wolkenvelden. Het wordt 22 tot 25 graden en er staat niet veel wind. De komende dagen wordt het nog een stuk warmer.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De lichamen van de vermiste Britse journalist Dom Phillips en de Braziliaanse onderzoeker Bruno Pereira zijn zeer waarschijnlijk aangetroffen in de Amazone. Dat heeft de Braziliaanse politie bekendgemaakt.

De lichamen werden gevonden op aanwijzing van een van de verdachten, die heeft bekend verantwoordelijk te zijn. Amarildo da Costa heeft volgens de politie toegegeven de twee te hebben doodgeschoten. De gevonden menselijke resten moeten wel nog officieel geïdentificeerd worden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Eindexamenkandidaten van het vmbo-basis en vmbo-kader kregen gisteren het verlossende telefoontje. En dat leidde natuurlijk tot enthousiaste reacties:

Fijne donderdag!

Bron: nos.nl