Wekdienst 15/3: spoedoverleg over scholen en Fransen stemmen met eigen pen

0
242

Goedemorgen! Het ministerie van Volksgezondheid houdt overleg met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM over scholen. En Fransen gaan met eigen pen naar de stembus.

Veel bewolking, maar af en toe schijnt ook even de zon. Het blijft zo goed als overal droog. Het wordt ongeveer 13 graden. Na het weekeinde blijft het een paar dagen droog en wordt het nog wat warmer.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Vanmiddag overlegt een deel van het kabinet met de medische sector en met het onderwijs. Het lijkt waarschijnlijk dat de scholen vanaf morgen niet meer open gaan. Al het coronanieuws verzamelen we ook vandaag weer in ons liveblog. Er zijn gemeenteraadsverkiezingen in Frankrijk. In verband met maatregelen tegen het coronavirus moeten kiezers een meter afstand houden, desinfecterende gel gebruiken en hun eigen pen meenemen.

Wat heb je gemist?

President Trump heeft het coronavirus niet onder de leden. Het resultaat van een test die Trump heeft ondergaan was negatief, heeft de arts van het Witte Huis bekendgemaakt.

De Amerikaanse president was aanvankelijk niet van plan zich te laten testen, ook al bleek hij in contact te zijn geweest met mensen die besmet waren met het virus.

Ander nieuws uit de nacht:

Ontknoping Wie is de Mol?: ‘Ik begon al voor de opnames met zaadjes planten’: bij de ontknoping van het televisieprogramma Wie is de Mol? is bekendgemaakt wie de saboteur was dit seizoen. Wie dat was lees je hier. Afghanistan stelt vrijlating Taliban-strijders uit: de vrijlating was afgesproken in het akkoord met de VS, maar de Afghaanse regering is bang dat de talibanstrijders de wapens weer oppakken. Lichaam in auto in Amsterdam-Rijnkanaal, waarschijnlijk misdrijf: de auto werd bij Breukelen uit het water getakeld na een tip.

En dan nog dit:

Oude en kwetsbare mensen moeten extra voorzichtig zijn om te voorkomen dat ze het coronavirus krijgen en blijven daarom vaak binnen. In sommige wijken wordt er alles aan gedaan om deze buurtgenoten te helpen, bijvoorbeeld in De Gorzen in Schiedam.

“Ik deel mijn eigen voorraadje aspirine maar uit”, zegt vrijwilliger Anja van Bekhoven:

Fijne dag!

Bron: nos.nl