Wekdienst 12/12: Beslissende Grand Prix Abu Dhabi • Catshuisoverleg

0
176

Goedemorgen! Vanmiddag is de beslissende Grand Prix in Abu Dhabi: wordt Max Verstappen of Lewis Hamilton wereldkampioen? En in het Catshuis wordt gesproken over het mogelijk verlengen van de kerstvakantie, om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Eerst het weer: de bewolking overheerst, verspreid over het land valt af en toe wat regen. Het is zacht voor half december, met 10 tot 12 graden en een stevige zuidenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In zes Amerikaanse staten die gisteren zijn getroffen door zware tornado’s wordt steeds duidelijker hoeveel schade het noodweer heeft veroorzaakt. Het totaal aantal doden in de staten Kentucky, Mississippi, Arkansas, Tennessee, Illinois en Missouri staat nu op zeker 84.

Vooral de staat Kentucky is hard geraakt. Het dodental ligt daar nu boven de 70 en de verwachting is dat dat nog zal oplopen. Gouverneur Beshear van de staat spreekt van de meest verwoestende tornado uit de geschiedenis van Kentucky.

Correspondent Lucas Waagmeester is naar het stadje Mayfield in Kentucky afgereisd. De schade daar is zeer groot. “Er is een brede strook van verwoesting te zien die dwars over het stadje ligt. In de hoofdstraat liggen zware bakstenen van gebouwen die van boven tot beneden zijn ingestort”, vertelt Waagmeester. “We reden langs een klein schoolgebouwtje dat volledig is opgetild door de wind en midden op de weg weer is neergekomen. De stoelen en bankjes staan nog op hun plek.”

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Max Verstappen had als kleine jongen maar één droom: Formule 1-coureur worden, net als zijn vader. Hoe de piepjonge Verstappen toewerkte naar dit moment, is te zien in deze video:

Fijne zondag!

Bron: nos.nl