Wekdienst 11/5: Eindexamens in hele land van start • VN-mensenrechtenraad vergadert over Sudan

0
17

Goedemorgen! Vandaag begint het centraal schriftelijk eindexamen voor een deel van het vmbo, de havo en het vwo en de VN-mensenrechtenraad vergadert over de situatie in Sudan.

Eerst het weer: veel bewolking vandaag, maar hier en daar breekt het wat open. Ook vallen er hier en daar enkele buien, vanmiddag in het zuidelijke deel van het land ook onweer met veel regen. Het wordt 14 tot 18 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Peru wil Joran van der Sloot uitleveren aan de Verenigde Staten. Van der Sloot wordt in de VS verdacht van afpersing en fraude. Momenteel zit Van der Sloot in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor een andere zaak: de moord op de 21-jarige Peruaanse student Stephany Flores. Die moord gebeurde vijf jaar na de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Aanklagers in de VS willen Van der Sloot vervolgen omdat hij Holloways familie 250.000 dollar vroeg voor informatie over waar de studente begraven was. Hij kan daar 25 jaar voor krijgen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Miljoenen Turkse jongeren mogen voor het eerst stemmen tijdens de presidentsverkiezingen. De stem van de jongeren die voor het eerst naar de stembus gaan kan misschien wel een doorslag geven. “Als ik heel eerlijk ben wil ik niet dat er iets verandert.”

Fijne donderdag!

Bron: nos.nl