Wekdienst 10/2: Aandacht in vrijdaggebed voor slachtoffers • Vermeer-tentoonstelling van start

0
23

Goedemorgen! Moskeeën in Nederland besteden in het vrijdaggebed aandacht aan de slachtoffers van de aardbevingen. En in het Rijksmuseum opent de grootste tentoonstelling ooit over Johannes Vermeer.

Maar eerst het weer: de dag begint lokaal met mist, later is het veelal bewolkt met af en toe wat zon. De maxima liggen rond een graad of 7 bij een matige tot krachtige zuidwestenwind.

Ga je de weg op? Houd er dan rekening mee dat het streekvervoer staakt, voor de vijfde dag op een rij. Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Prinses Amalia heeft het “nog steeds heel erg moeilijk” met de bedreigingen aan haar adres. Dat heeft de prinses gezegd op Sint-Maarten, op de laatste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk.

Amalia had gehoopt op een normale studententijd, maar “de realiteit was helaas allesbehalve dat”. Ze mist “door een straat kunnen lopen, naar een winkel kunnen gaan” en hoopt dat de situatie snel verandert.

Vorig jaar werd bekend dat de 19-jarige prinses vanwege bedreigingen niet in haar studiestad Amsterdam kan wonen. Ze woont nog bij haar ouders en kan alleen naar buiten om naar de universiteit te gaan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gisteren bezocht de koninklijke familie Saba. Ze gingen langs bij een project van Nederlandse wetenschappers die door middel van zee-egels het afstervende koraalrif helpen herstellen. En dat is hard nodig.

Fijne vrijdag!

Bron: nos.nl