Wat weten we nu over de familie uit Ruinerwold?

0
432

Er komt steeds meer duidelijkheid over het gezin uit Ruinerwold. De vader van het gezin, Gerrit Jan van D. zit in een speciale gevangenisziekenhuis. Wat hij precies heeft, is nog onduidelijk.

Later vandaag staat hij voor de rechter en wordt bepaald of hij daar moet blijven. De vader wordt onder andere verdacht van vrijheidsberoving. Dat betekent dat het erop lijkt dat zijn kinderen niet vrij waren om te gaan en staan waar zij wilden. De kinderen gingen nooit naar school en hadden ook geen paspoort.

Over de vader wordt steeds meer bekend. Zo schrijven twee kranten vandaag dat de man bezig was met een soort eigen geloof en dat hij vaak artikelen en filmpjes op internet zette. In de filmpjes zie je hem bijvoorbeeld groenten kweken en af en toe sporten.

Maar er is ook nog veel onduidelijk. Zo is nog niet bekend waarom de kinderen niet naar buiten mochten en hoe het kan dat niemand dit wist. Daarom komen Josef B. en Gerrit Jan van D voorlopig niet vrij. De politie wil nog veel aan de mannen vragen en blijft onderzoeken wat er precies gebeurd is.

Bron: nos.nl