Verdachte ongeluk Oud Gastel reed te hard

0
91

De gehuurde zwarte Mercedes die gisteren betrokken was bij het ongeluk in Oud Gastel waarbij twee vrouwen en twee kinderen verongelukten, heeft te hard gereden. Dat concluderen politie-experts in het onderzoek, dat nog steeds aan de gang is. De 27-jarige bestuurder uit Roosendaal, die na het ongeluk is opgepakt en nog steeds vastzit, reed op hoge snelheid naar de kruising waar het misging.

De man, die met twee anderen in de auto zat, is direct na het ongeluk getest op alcohol en drugs. Die resultaten waren negatief. Op de weg waar het ongeluk gebeurde mag 50 kilometer per uur worden gereden. Hoe veel harder de man reed is niet duidelijk.

Het meisje van 9 dat gewond raakte bij het ongeluk, is buiten levensgevaar. Haar moeder (42) overleefde het ongeluk niet. Dat geldt ook voor een moeder van 39, haar dochter van 10 en haar zoon van 8. Allen kwamen uit Bosschenhoofd, in Noord-Brabant, niet ver van Oud Gastel. De inzittenden van de andere auto zijn volgens de politie “nagenoeg ongedeerd”.

Waardoor de twee auto’s precies op elkaar zijn gebotst op de Blauwhekken, is nog niet duidelijk. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de zwarte Mercedes met de bestuurder uit Roosendaal in botsing is gekomen met de Toyota met de vrouwen en kinderen. De Mercedes had een Duits kenteken.

‘Vaker snelle gehuurde auto’s in gemeente’

Duidelijk is ook dat de stoplichten uit stonden op het punt waar het gebeurde. Die stonden te knipperen. “Dat heeft er mogelijk ook mee te maken, daar kijken we ook naar.”

Burgemeester Roks zei al voordat bekend was geworden of er bij dit ongeluk te hard was gereden tegen Omroep Brabant dat het steeds vaker voorkomt dat jonge mannen met gehuurde auto’s “keihard door de gemeente rijden”. Daar is hij verontwaardigd over. “Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn voor onze inwoners en onze kinderen in het bijzonder.”

De weg bij het industrieterrein waar het gebeurde en een groot gebied eromheen – ook afritten – zijn voorlopig nog afgesloten en de politie doet sporenonderzoek, met onder meer drones. Ook worden camerabeelden rond de plek van het ongeluk opgevraagd en bekeken.

Omstanders hielpen met reanimeren

De politie prijst de omstanders die meteen na het ongeluk te hulp schoten. Een aantal van hen heeft geholpen met reanimeren en eerste hulp verlenen. “Hoewel het achteraf niet heeft mogen baten, wil ik toch een hele dikke pluim geven voor die mensen. Stel je namelijk voor: er kwamen eerst twee motoragenten ter plaatse en dan heb je te weinig handen. Zij zijn heel erg geholpen door de omstanders met reanimeren”, aldus een woordvoerder.

De twee kinderen die verongelukten zaten afgelopen schooljaar op basisschool ‘t Bossche Hart in Bosschenhoofd, meldt Omroep Brabant. Leraren komen vandaag samen om het nieuws te verwerken. “De emoties lopen hoog op, ook bij de leerkrachten”, zegt Lex Polman van de koepel waar de school onder valt. Burgemeester Roks was vanochtend op bezoek op de school.

Bron: nos.nl