Vanavond op tv: Wat betekent hoge immigratie? • Steeds meer boeren emigreren • Hoe komt Oekraïne de winter door?

0
55

Gevolgen van de gestegen immigratie

De Nederlandse bevolking is in de eerste negen maanden van dit jaar fors gegroeid, met zo’n 191.000 inwoners. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek. Begin deze maand telde Nederland bijna 17,8 miljoen inwoners. Te gast is: Helga de Valk, hoogleraar Migratie en de levensloop aan de Rijksuniversiteit Groningen én lid van de Staatscommissie Demografische ontwikkelingen 2050.

Verlaten boeren massaal Nederland?

Het aantal Nederlandse boeren dat wil emigreren stijgt. De stikstofcrisis, toenemende wet- en regelgeving, hoge grondprijzen en lage opbrengsten, allemaal redenen voor boeren om over de grens te kijken. Dat merken ook bedrijven die boeren helpen met emigreren.

Grote zorgen over energievoorziening Oekraïne

Energievoorzieningen in Oekraïne hebben al wekenlang te lijden onder bombardementen door Rusland. Dat leidt in het hele land tot tekorten aan elektriciteit en gas. Volgens president Volodymyr Zelensky is zeker een derde van de elektriciteitscentrales in zijn land vernietigd door Russische aanvallen. Het nationale gasbedrijf verwacht niet genoeg gas te hebben om alle huishoudens tijdens de winter van gas te kunnen voorzien.

Bron: nos.nl