Vakantiefiles op Europese snelwegen nemen snel af

0
639

Het was vandaag druk op meerdere snelwegen naar Europese vakantiebestemmingen. In veel Europese landen begon de zomervakantie. Het zuiden van Nederland heeft sinds vandaag, als laatste regio, ook vakantie.

Vooral in Frankrijk was het druk op de weg. Op het hoogtepunt stond daar zo’n 1000 kilometer file, vooral richting het zuiden van het land.

Halverwege de middag namen de files af. Het was vooral druk op het zuidelijke deel van de Autoroute du Soleil (tussen Lyon en Marseille) en op de wegen vanuit het noorden naar Bordeaux en Spanje.

Op dit moment is het nog druk op twee snelwegen in Frankrijk, meldt de ANWB op Twitter:

Ook in Duitsland werd het later in de middag minder druk op de snelwegen. Er waren files tussen Hannover en Hamburg en bij München en Neurenberg. Omdat de A61 bij Keulen afgesloten was vanwege de nasleep van de overstromingen was het ook druk op andere Duitse wegen.

Hoewel het op de meeste wegen in Duitsland rustiger wordt, moeten reizigers nog wel rekening houden met extra reistijd op de A1 tussen Bremen en Hamburg en op de A7 tussen Hamburg en Flensburg.

Ook op enkele snelwegen in Oostenrijk en Zwitserland was het “razend druk”, meldde de ANWB eerder vanochtend al. Op wegen tussen het Zwitserse Basel en Como in Noord-Italië liepen automobilisten meer dan twee uur vertraging op. In Italië is het nog druk op de A22 in beide richtingen tussen Brenner en Modena.

De ANWB waarschuwt dat vakantiegangers vanwege de schoolvakanties het hele weekend rekening moeten houden met files. Reizigers wordt aangeraden om de actuele Europese verkeersinformatie in de gaten te houden.

Bron: nos.nl