Tips om thuis te studeren tijdens corona

0
332

Veel mensen zijn getroffen door corona, niet alleen de economie maar ook het onderwijs heeft het zwaar. Lessen die voorheen op school waren, zijn nu online en je krijgt zelf veel meer verantwoordelijkheid. Hoe pak je dit nou handig aan? Hier een paar tips om goed gefocust te blijven op je studie als je thuis zit.

Vermijd afleidingen

Waar veel mensen de fout mee ingaan, is dat ze aan een rommelig bureau gaan zitten met tientallen dingen die hen kan afleiden. Wat ook vaak gebeurd als je thuis moet studeren is dat je iets vanuit bed volgt. Niemand ziet je waardoor niemand je erop aan kan spreken. Misschien fijn maar daardoor is het heel makkelijk om belangrijke zaken te missen die je daarna hard nodig hebt. Als je dat mist is dat super zonde, vaak moet je daarna dubbel werk doen. Om dit te voorkomen staan hieronder wat tips die je misschien kunnen helpen tegen eventuele afleidingen.

 

  • Zet je wekker ruim op tijd en niet last minute, zo ben je voorbereid voor wat er komt.
  • Maak je bureau leeg zodat je niet afgeleid kan raken van rommel die er anders nog op ligt.
  • Houd pen en papier in de buurt om eventuele aantekeningen te maken.
  • Leg je telefoon uit het zicht of draai hem om, zo weet je zeker dat je niet per ongeluk op Instagram beland en belangrijke informatie mist.

 

Iets wat vaak ook werkt is een doel maken waar je naartoe wilt streven. Wil je bijvoorbeeld je diploma halen om daarna te kunnen starten met je droomstudie? Dan ga je vaak meer je best doen om goede cijfers te halen. Wat die droomstudie dan is kan vanalles zijn misschien een praktijkdiploma in boekhouden (pdb), een bachelor in communicatie (BComm) of een master in psychologie (MSc). Alles kan zolang je er maar je best voor wilt doen.