Studiekeuze advies

0
525

En dan moet je ineens kiezen welke studie je gaat volgen. En dat terwijl je bijna alle opleidingen leuk vindt of juist geen enkele opleiding als uitdagend ervaart. Je moet echter kiezen. Een belangrijke keuze ook nog, want je maakt een keuze voor je toekomst. Zoek dan ondersteuning middels een studiekeuze advies. Professionals helpen je dan om wél de juiste keuze te maken en geen studiejaren te verdoen bij een opleiding die je eigenlijk helemaal niet ziet zitten.

Voor het eerst kiezen of opnieuw een studie kiezen
Van de mogelijkheid voor advies maken leerlingen gebruik die voor het eerst moeten kiezen, maar ook studenten die al eens eerder gekozen hebben, gestopt zijn met hun studie en nu dus opnieuw een keuze moeten maken. En nu wel de juiste uiteraard.

Kiezen voor een studie die je echt bij je past
Bij studiekeuze advies krijg je een eigen, persoonlijke coach toegewezen die je begeleidt in de richting van een goede, gedegen en weloverwogen studiekeuze.  In eerste instantie zal de coach willen weten wie je bent, waar precies je interesses liggen en praat je met de coach over de mogelijkheden die er zijn, ook na de studie in de vorm van het vinden van een baan. Vervolgens ga je het adviestraject in en voer je onder meer coachgesprekken en ga je aan de slag met concrete opdrachten. Doel: een helder beeld krijgen van wat voor jou de beste studie is en waar voor jou echt toekomst in zit. Aan het eind van het traject dat studiekeuzeadvies heet is het uiteraard de bedoeling dat je een weloverwogen studiekeuze maakt en kiest voor een studie die echt bij je past.

Niet zomaar een studiejaar verliezen
Studiekeuze advies op het moment dat je echt niet weet wat je eerste studiekeuze moet zijn of als je al eens eerder een verkeerde keuze hebt gemaakt is belangrijk voor je toekomst. En dus is het zeer het overwegen waard om altijd een advies te volgen en het traject in te gaan. Je beslist wel over je toekomst en kies je zomaar wat, dan kun je zomaar weer een studiejaar verliezen en loop je achter de feiten aan.

Doelgericht en zeer persoonlijk
Studiekeuze advies is allesbehalve vaag en vrijblijvend maar juist doelgericht en uiterst persoonlijk. Niet voor niets krijg je een eigen coach met wie je vaak meer bespreekt dan alleen mogelijke studierichtingen. Aan het einde van het traject krijg je een adviesrapport mee, met daarin de bevindingen van je coach en de resultaten van de opdrachten die je gemaakt hebt. Bovendien krijg je een duidelijk onderbouwd advies.  De coach is een absolute professional die aan de hand van alle gesprekken in staat is een goed persoonlijkheidsbeeld te schetsen.

Altijd van toegevoegde waarde
Behalve een gedegen advies ontdek je gedurende dit traject vaak ook wie je bent en hoe jij je toekomst voor je ziet. Het doorlopen van een studiekeuzeadvies kan nooit kwaad. Sterker nog, studiekeuze advies is altijd van toegevoegde waarde.