Recordpoging: 244 uur non-stop muziek draaien

0
414

Tien dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek draaien. In Alphen aan den Rijn wilden tweehonderd dj’s heel graag het wereldrecord ‘langste dj-livestream’ verbeteren.

Het zit er sinds vannacht op, maar of het is gelukt… De experts van Guinness World Records moeten er nog over oordelen. Daarvoor moeten ze eerst de hele livestream van 244 uur bekijken. Het duurt dus nog wel even voor de uitslag er is.

In de volgende video zie je vast 36 seconden van de 244 uur:

Door de coronacrisis konden dj’s niet meer draaien in clubs en discotheken, want die zijn dicht. Veel dj’s gingen daardoor livestreams maken vanuit huis.

De streams zien er niet altijd even mooi uit, vond de organisator van de recordpoging. Daarom wilde hij het goed aanpakken met professionele apparatuur en camera’s in zijn eigen dj-school.

De dj-school plaatste een oproep op sociale media voor dj’s om mee te doen. Daar kwamen ruim 200 dj’s uit Nederland maar ook uit België, Duitsland en Frankrijk op af. Vanuit de hele wereld hebben mensen naar de livestream gekeken.

Vorig jaar deden Bas en Sherano mee aan de eerdere recordpoging in Alphen aan den Rijn. Toen draaiden ze zeven dagen lang house en techno. Wij gingen toen bij ze langs:

Bron: nos.nl