Postzak gestolen: leerlingen uit Eersel moeten examen opnieuw maken

0
615

Vwo-leerlingen van het Rythovius College uit Eersel, in Noord-Brabant, moeten het centraal examen geschiedenis en wiskunde A opnieuw maken. De postzak waarin de gemaakte eindexamens zaten, is gestolen en de onderwijsinspectie heeft ze daarom ongeldig laten verklaren.

De examens waren vanuit het postdepot aangetekend onderweg naar de tweede corrector, maar de zak is uit het busje van PostNL gestolen.

In een kort persbericht zegt de school het incident te betreuren en te beseffen dat dit voor de betreffende leerlingen erg vervelend is. De school heeft de ouders en leerlingen persoonlijk geïnformeerd. “Wij stellen alles in het werk om voor de leerlingen deze examens zonder extra spanning te laten verlopen”, zegt de school. Die biedt de leerlingen daarom extra begeleiding en eind-examentraining aan.

De leerlingen moeten de examens nu in de herkansingsperiode maken, tussen 17 en 20 juni.

Tweede keer nagekeken

Ook de examens Engels van 60 havoleerlingen van het Stella Maris College in het Limburgse Meerssen zaten in de postzak die uit het busje werden gestolen, meldt dagblad De Limburger. Deze leerlingen hebben meer geluk, omdat die examens al voor de tweede keer waren nagekeken. Volgens de Onderwijsinspectie zijn ze daarom gewoon geldig.

Toch hebben leerlingen door de diefstal formeel het recht om hun examen over te doen. Volgens interim-directeur Peter Overgaauw van het Stella Maris College levert ze dat in feite een extra herkansing op.

Bron: nos.nl