Politie deelt foto van man in zoektocht naar vermiste Hania (12)

0
368

De politie heeft foto’s gedeeld van een man die vermoedelijk iets te maken heeft met de vermissing van de 12-jarige Hania uit Rotterdam. Hij zou Engels spreken. De politie zegt dat er na onderzoek genoeg redenen waren om de foto te verspreiden, in de hoop dat er tips over de man binnenkomen.

Een woordvoerder zegt dat er nog geen meldingen zijn geweest van mensen die de twee samen hebben gezien. Omdat de man vermoedelijk contact heeft gehad met Hania, wordt gedacht dat hij nu in haar gezelschap is. De politie denkt dat ze nog in Nederland zijn.

Omdat de politie nog niet helemaal zeker weet wie de man is, zijn er nog geen verdere details over zijn identiteit gedeeld.

Inmiddels zijn er al wel tientallen tips binnengekomen over het meisje. Ze is sinds gistermiddag spoorloos. Het afgelopen etmaal heeft een team van meer dan dertig rechercheurs onafgebroken naar haar gezocht.

Dit zijn de foto’s die de politie deelde:

Op de school van het meisje in de wijk Crooswijk is aangeslagen gereageerd op het nieuws. Een bestuurder van de koepel Kind en Onderwijs Rotterdam zegt dat activiteiten die voor vanmiddag gepland waren, zijn geschrapt.

Vanochtend is in de bibliotheek van de school een bijeenkomst geweest voor bezorgde ouders. Ook is in de klassen met kinderen gesproken over de vermissing. Voor de jongere kinderen gaan de lessen zoveel mogelijk door.

Alarmering verstuurd

Hania zei gisteren tegen een docent dat ze ‘s middags naar de orthodontist moest, maar toen de politie navraag deed, bleek dat ze daar geen afspraak had. Ze vertrok rond 12.30 uur van school. Familieleden vertelden de politie over haar chatcontacten, maar de berichten bleken gewist.

Het Amber Alert over de vermissing van Hania werd afgelopen nacht verstuurd. Normaal krijgen alle drie miljoen mensen die zich hebben aangemeld bij Amber Alert de alarmering, maar vanwege het tijdstip werd dit keer besloten het bericht alleen te versturen aan mensen die hadden aangegeven dat ze ook ‘s nachts notificaties willen ontvangen.

Rond 07.00 uur werd het Amber Alert nog eens verstuurd aan de mensen die het bericht ‘s nachts niet hadden gekregen. De alarmering is vandaag ook te zien op de schermen van pinautomaten.

Bron: nos.nl