Podcast: Wat als je iets wil kijken waar je te jong voor bent?

0
162

Het ging de afgelopen weken veel over Squid Game. Dat is een enge serie op Netflix die eigenlijk niet geschikt is voor kinderen. Toch keken veel kinderen er wel stiekem naar. Hoe bepalen deskundigen wanneer je iets wel of niet kunt kijken? Daar gaat het over in een nieuwe aflevering van de Jeugdjournaal-podcast.

De leeftijdsgrens van een serie of film wordt bepaald door Kijkwijzer. De symbolen van Kijkwijzer heb je vast weleens gezien. Bijvoorbeeld een spin als iets eng is, of een vuist als er geweld in voorkomt. De deskundigen van Kijkwijzer bepalen ook de leeftijdsgrens. In de podcast hoor je hoe dat werkt.

Als je thuis bent, kun je de Kijkwijzer natuurlijk negeren en toch gewoon kijken. Maar volgens psycholoog Tischa Neve is dat niet zo slim. Ze legt het uit in de podcast.

Alle podcasts zijn nog terug te luisteren, dat kan hier. Volgende week zaterdag staat er weer een nieuwe podcast klaar. Weet jij een leuk onderwerp voor een volgende aflevering? Of wil je wat kwijt over de podcast? Stuur dan een spraakberichtje naar Bart en Malou. Dit is hun nummer: 06-26586701.

Bron: nos.nl