Podcast De Dag – Het klimaat: de feiten op een rij

0
411

Eind deze week begint in Glasgow de klimaatconferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Volgens de Britse premier Johnson zal het een keerpunt zijn voor de mensheid, want de klimaatcrisis is misschien wel de grootste opgave waar we gezamenlijk voor staan. Het vraagstuk is zo groot en veelomvattend dat het soms moeilijk te bevatten is. In een speciale klimaatserie in aanloop naar de klimaattop gaan we dat toch proberen.

In deel één: de feiten op een rij. Een van de meest gezaghebbende klimaatprofessoren van Nederland, Jan Rotmans, hoogleraar Transitie en Duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit en medeoprichter van Urgenda, legt uit wat het probleem is waar we voor staan, waar discussie over gaat en waarover niet. En misschien ook wel fijn om te weten: hoe we niet collectief in een klimaatdepressie hoeven te belanden.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Je kunt deze aflevering van De Dag hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Bron: nos.nl